Wauw in petrol blauw -mochila tas

Na de vorige tas begon ik enthousiast aan weer een gehaakte mochila. Iets te enthousiast bleek achteraf want ik kreeg last van vingers en arm en na bezoek bij de fysiotherapeut bleek ik overbelaste spieren te hebben en een polsontsteking. Ik moest het haken (tijdelijk) laten en wat was dat frustrerend!!! 

Ik heb de half afgemaakte tas zelfs op zolder gezet dat ik er niet steeds tegenaan hoefde te kijken. Ik bleek ook veel te strak gehaakt te hebben, vandaar de klachten. Met een polsbrace en oefeningen en rust is het gelukkig binnen enkele weken hersteld. 

Toen ik weer wat kon oppakken besloot ik de te strakke tas totaan de bodem uit te halen. Ik ben opnieuw begonnen en lette erop deze keer losser te haken. Ook steeds pauzeren en weer wegleggen om te voorkomen dat ik pijnklachten kreeg. 

En nu is de tas dan af!  

Ik maakte deze tas voor een vriendin. Samen deden we inspiratie op qua patronen en kleuren op internet. Ik vond dit patroon op de facebookgroep mochila patronen. Ik weet niet wie het patroon heeft ontworpen. We besloten de ruimte tussen de figuren iets breder te maken zodat t petrol goed bij de andere kleuren afsteekt.

 Het patroon van de bodem tekende ik zelf.

Het koord maakte ik met behulp van een Kumihimo schijf en zestien draden. 

  
De schouderband heb ik gewoven met kaartjes. Dat had ik nog nooit gedaan. Een boekje met uitleg van kaartweven en kaartjes besteld bij Marijke van Epen en het was een kwestie van uitproberen. Ik ben zelf erg verrast door het resultaat. 

  
De tas voerde ik met zandkleurig katoen dat ik verstevigde met strijkvlieseline. Ik naaide er een ritsvakje in en drie binnenvakjes.

  
  
Na een paar maanden is de tas dan nu af, ik blij en vriendin heel blij!

Op naar de volgende! Ik ben namelijk begonnen aan een plat mochila schoudertasje… 

  

Advertenties

3 gedachten over “Wauw in petrol blauw -mochila tas

  1. Pingback: Mochila | (Ik hou zo) van je veel!

    • Hoi Marcella, je vind patronen in de facebook groep ‘mochila patronen’. In die groep kun je ook alle tips en tricks lezen over mochila haken en kun je vragen stellen of inspiratie opdoen! Dankje wel voor t compliment!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s