De Tinka Bella is klaar!

Het was behoorlijk wat werk, maar in een week is het toch gelukt: de Tinka Bella jas is klaar!

ik ben geinspireerd toen ik de prachtige jassen zag die Blomke voor haar dochters heeft gemaakt:

http://blomkesmeisjesmode.blogspot.nl/2012/10/winterjassen-tinka-bella.html

ik heb het patroon van farbenmix online besteld en op de stoffenbeurs in Leiden met hulp van vriendin Anne Marie mooie stoffencombinatie uitgezocht. De buitenkant is een babyrib en de voering stof is een roze tricot met wit stipje.

Ik heb expres een maatje groter gekozen, want Fien heeft voor deze winter eigenlijk nog twee leuke jassen, dus ze kan dan een beetje afwisselen en deze eventueel volgend jaar ook nog aan. De mouwtjes zijn nog wat lang en de jas valt vrij wijd, al is dat ook het model natuurlijk.

Ik ben zelf heel tevreden met het resultaat al is niet alles even makkelijk gelukt. Het was een hoop denkwerk hoe de vulling van fiberfill tussen de voering en de buitenstof moest komen, dus hier en daar heb ik de beschrijving van Farbenmix niet helemaal gevolgd.

Ook vind ik de bolle zakken van Farbenmix niet mooi en heb ik de zakjes van Blomke afgekeken en ook zakjes gemaakt die naar binnen vallen afgezet met een biasbandje.

Fien wil hem nog niet heel graag aan, ik denk nog het nog wat kouder moet worden, maar voor de foto wilde ze wel even poseren!

(klik op de foto voor een grotere weergave)

Advertenties

9 gedachten over “De Tinka Bella is klaar!

    • Of het makkelijker is dan de andere weet ik niet, want de die heb ik nooit gemaakt. Voor deze zakken heb ik op t onderste patroondeel van de voorkant een uitsnede gemaakt in de vorm van de zak insteek. Deze heb ik afgewerkt met een biasband.
      Ik heb een stuk stof erachter gelegd met aansluitende print van de stof en deze rondom vast genaaid. Niet moeilijk! Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s